Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Είμαστε συνυπεύθυνοι... (του Kyriakos-the-Legend)

Από τον καλό μου φίλο Κυριάκο έλαβα ένα ενδιαφέρον κείμενο, το οποίο και αναδημοσιεύω. Αν και ο πρωταρχικός στόχος του σημειώματος ήταν η ανταπόκριση στο άρθρο "Ο λαϊκισμός ως Εθνική πολιτική", το κείμενο του Κυριάκου αποτελεί από μόνο του έναν άκρως αξιόλογο σχολιασμό στην πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα, και σίγουρα αξίζει να προσεχθεί:

Καταπληκτικό και πολύ εμπνευσμένο άρθρο! Σίγουρα δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί για την κατάντια του τόπου μας. Είμαστε κι εμείς συνυπεύθυνοι που τους ψηφίζαμε και τρέχαμε πίσω τους σε όλες τις συγκεντρώσεις τους! Είμαστε κι εμείς συνυπεύθυνοι που αναγκαζόμασταν να ζητάμε ρουσφέτια, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε και διαφορετικά! Είχαν φτιάξει το σύστημα στα δικά τους μέτρα! Ήθελαν να είμαστε όλοι εξαρτημένοι απ’ αυτούς! Είμαστε κι εμείς συνυπεύθυνοι που με την αδιαφορία μας τους αφήσαμε να ρημάξουν τον τόπο και δεν αντιδράσαμε έγκαιρα! Είμαστε κι εμείς συνυπεύθυνοι που προσπαθούσαμε να εξαπατήσουμε το κράτος, είτε φοροδιαφεύγοντας είτε κλέβοντας ο ένας τον άλλο. Είμαστε κι εμείς συνυπεύθυνοι που δεν ζητούσαμε αποδείξεις και αφήναμε όλους αυτούς τους “ελεύθερους” (να κλέβουν) επαγγελματίες – από τον υδραυλικό μέχρι τον γιατρό - να ζημιώνουν ασύστολα το κράτος κι εμάς τους ίδιους.
Τώρα την πληρώνουμε όλοι, αλλά κυρίως αυτοί που ήταν τίμιοι, οι μισθωτοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι, που δεν είχαν κανένα τρόπο να φοροδιαφύγουν. Αυτοί εξακολουθούν να είναι και σήμερα τα εύκολα θύματα! Οι πολιτικοί έχουν εξαφανιστεί!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου